Ed Pellens Hout en Bouw & PSproducties © 2018

Home

Houtskeletbouw werkplaats

Stijl en regelwerk van duurzaam verbouwd naaldhout

Schuur en kantoor geouwd in houtskeletbouw

Gevels druk geimpregneerd vuren dat is afgeschilderd.

Houtskeletbouw recreatie woning

Gevelbekleding en kozijnen uitgevoer in western red cedar

Berging met red cedar bevel siding

Deur en ramen ook in red cedar

Houtskeletbouw

Onze werkwijze

Wij verzorgen het complete gehele bouwtraject voor u, van ontwerp tot oplevering, met uitzondering van de vergunningaanvraag. Allereerst inventariseer ik uw wensen en bespreken we de ruimtelijke en technische mogelijkheden. U ontvangt een heldere offerte. Na akkoord wordt de bouw in gang gezet en wordt uw idee werkelijkheid.


Houtskeletbouw

In Noord-Amerika, Canada en Scandinavië is het gebruik van houtskeletbouw (HSB) in de woningbouw al eeuwen bekend. Bijna 80 procent van de woningen wordt met deze bouwmethode gebouwd. De reden hiervoor laat zich raden: naast een nagenoeg ongelimiteerde aanvoer van bouwmateriaal uit de wouden, is natuurlijk de hoge isolatiewaarde van HSB van belang in een gebied dat tegen de poolcirkel aanligt.

In Nederland wordt houtskeletbouw regelmatig toegepast, maar dan veelal in de functie van binnenspouwblad, waar nog een muur omheen wordt gemetseld. Het Nederlandse klimaat is absoluut geen belemmering voor het toepassen van HSB.

Voordelen

Het gebruik van houtskeletbouw in bijgebouwen of een aanbouw heeft grote voordelen:  


Geen wonder dat houtskeletbouw heel goed presteert in de onderzoeken van het NIBE, Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie.


Het gebruik van innovatieve verwarming systemen zoals lage temperatuur verwarming en zonnewarmte kunnen bij uitstek toegepast worden binnen het HSB principe.

Ed Pellens Hout en Bouw heeft in meerdere projecten in samenwerking met installatie bedrijven en leveranciers dit soort systemen toegepast.