Ed Pellens Hout en Bouw & PSproducties © 2018

Home

Douglas berging met pergola

Houtbouw

Onze werkwijze

Wij verzorgen het complete gehele bouwtraject voor u, van ontwerp tot oplevering. Allereerst inventariseer ik uw wensen en bespreken we de ruimtelijke en technische mogelijkheden. U ontvangt een heldere offerte. Na akkoord wordt de bouw in gang gezet en wordt uw idee werkelijkheid.


Klassieke houtbouw

Onder houtbouw verstaan wij het vervaardigen van klassieke vakwerkframes en post and beam constructies. Meer en meer worden dit soort frames toegepast als stoere draagconstructie voor overkappingen en overdekte terrassen. Ook voor een tuinkantoor of tuinhuis is het gebruik van een vakwerkframe een fraaie oplossing en geeft een heel eigen uiterlijk. De vakwerk of post and beam constructies worden traditioneel uitgevoerd in eiken en Douglas. Voor de verbindingen kan gekozen worden voor klassieke pen-en-gatverbindingen.

Klassieke houtbouw is een lust voor het oog en uitstekend geschikt voor het bouwen van bijvoorbeeld uw buitenkeuken, poolhouse, overdekt terras, schuur of praktijkruimte. In geval van een buitenkeuken wordt de keuken handgemaakt en maak ik ter plekke het werkblad van hout, beton of ander gewenst materiaal. Heeft u vragen of wilt uw weten of uw idee een haalbare kaart is? Neem dan contact met ons op.

Pen-gat verbinding van een korbeel

Eiken vakwerkframe met klassieke verbindingen

Binnenzijde wanden en plafond afgewerkt in western red cedar

Maatwerk Douglas overdekt terras.

Gevelbekleding Douglas fijnbezaagde planken.

Wat is vakwerk?

Bij vakwerkbouw wordt een vrijdragend geraamte of skelet gebouwd. Meestal wordt eikenhout gebruikt om een huis, schuur, dak of ander gebouw te realiseren. Het stijl- en regelwerk wordt met de traditionele pen- en gat verbinding aan elkaar verbonden. Deze verbinding wordt met een houten pen, een toognagel genoemd, geborgd zodat de verbinding niet meer uit elkaar kan. In vakwerkbouw worden geen draadnagels of schroeven gebruikt om het geraamte met elkaar te verbinden.